Φιλανθρωπική θεατρική παράσταση «Το Πανηγύρι» του Δημ.Κεχαίδη


Hθεατρική ομάδα του Δήμου Σκύδρας και η ομάδα «MominAction» παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση “Το πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαίδη, σε σκηνοθεσία Νίκης Ποζίδου, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Υπόθεση:Ο Στρατής είναι παπλωματάς, ήρωας της Μικρασιατικής εκστρατείας, η γυναίκα του, η Δέσποινα, εργάτρια κι ο γιός, ο Τριαντάφυλλος, πλανόδιος φωτογράφος. Ζούνε στο Θεσσαλικό κάμπο, όμως η κατοικία τους δεν είναι σταθερή. Ο Στρατής ζει τη ζωή του μέσα απ’ τις μνήμες της μικρασιατικής εκστρατείες. Μετά το θάνατο της Δέσποινας, ο Τριαντάφυλλος αναγκάζεται απ’ τις συνθήκες να γυρίσει στο Αργος και να δουλέψει εργάτης.

“Το πανηγύρι” γράφτηκε στα 1962 σαν αφιέρωμα στους ανθρώπους του θεσσαλικού κάμπου που εγκαταλείφθηκαν στο περιθώριο της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης. Ξεχασμένοι και καταδικασμένοι στη φτώχεια και στην αμορφωσιά, θ’ αναζητήσουν διέξοδο στη φυγή που τους προσφέρει ο ύπνος, το κρασί και το όνειρο.

Οι νεότεροι, τα πιο ζωντανά κύτταρα, θα καταφύγουν στην πόλη, ανυποψίαστα θύματα κι αυτοί μιας οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στην ερήμωση της υπαίθρου και στον υδροκεφαλισμό των αστικών κέντρων. (Δημήτρης Κεχαΐδης)

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκη Ποζίδου
Σκηνικά/κοστούμια/εικαστική επιμέλεια: Λεωνίδας Γκέλος
Μουσική επιμέλεια: Νίκη Ποζίδου
Σχεδιασμός Αφίσας: Νατάσα Αλεξίου
Ήχος/Μοντάζ: Γιώργος Σεμερτζίδης
Δημιουργία video: Νάκης Παρτσανάκης
Διανομή:
Παπλωματάς: Σταύρος Καραγεωργιάδης
Δέσποινα: Σοφία Ταρασίδου
Χνούδι: Σόνια Τουμανίδου
Τριαντάφυλλος: Γιάννης Δανακάκης
Μαρίκα: Μαρία Πολυχρονιάδου

Νάτσινας: Νίκος Καρασαββίδης
Φραγκοράφτης: Θανάσης Πασπαλάς
Γιαγιά: Κατερίνα Κυριακιδου
Φαντάρος Α: Ανδρέας Παναγιωτακόπουλος
Φαντάρος Β: Γιώργος Καββαδίας – Κερκυραίος
2