Εθελοντισμός με άρωμα γυναίκας στη Νάουσα


Στα πλαίσια της συνεδρίασης του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Τσουκαλά οι 2 εθελοντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας.

Η πρώτη σχετικά με το πρόγραμμα υποστήριξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και για την δράση αυτής η κ. Σπάρτση δήλωσε πως:« Εμπνευστής και ψυχή του προγράμματος είναι ο κ. Κολοβός, το πρόγραμμα διήρκησε 4 μήνες και σε αυτό συμμετείχαν 26 εθελοντές (εκπαιδευτικοί, λογοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί) που βοήθησαν με κάθε τρόπο τα 40 παιδιά που πήραν μέρος στο πρόγραμμα.

mom2Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείτε στην πόλη μας το πρόγραμμα αυτό και όπως και την πρώτη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία». Η κ. Κουτσουφλιάνου με την σειρά της συμπλήρωσε πως:« Τα περισσότερα από τα παιδία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν μαθησιακές δυσκολίες, οπότε σκοπός μας ήταν να τα στηρίξουμε τόσο σε αυτές αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο». Η κ. Χατζηκυριάκου τέλος στάθηκε στο πρόβλημα της ενημέρωσης των οικογενειών γύρω από τα προβλήματα των παιδιών.

Η δεύτερη εθελοντική δράση που αναδείχτηκε στο συμβούλιο ήταν αυτή της «mom in action» μιας νεοσύστατης πρωτοβουλίας που σκοπό της έχει την βοήθεια των νεαρών μητέρων στη Νάουσα.

mom3Για την ομάδα mom in action αρχικά τοποθετήθηκε η κ. Χατζηιωαννίδου η οποία τόνισε πως :« Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις οικογένειες των οικονομικά ασθενέστερων στην πόλη και για αυτό το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία να τις στηρίξουμε με βρεφικά είδη, τρόφιμα, ρούχα, πάνες και βρεφικό γάλα. Ήδη έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε 12 οικογένειες που το είχαν ανάγκη, και ευελπιστούμε σύντομα να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε και σε άλλες». Η κ. Μπόλα ως μητέρα και η ίδια δήλωσε πως:« Η προσπάθεια μας πηγαίνει ανέλπιστα καλά και ελπίζουμε να προχωρήσει η ομάδα και να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε». Τέλος η κ. Ηλιάδου στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες της Νάουσας για την ύπαρξη του mom in action μέσα από το διαδίκτυο και τα social media αρχικά, ενώ τόνισε πως οι επόμενες κινήσεις τους έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή στο artville και με αφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Πηγή i-naoussa.gr